Δεν προσδοκώ τίποτα... Είμαι λέφτερος!!!!

Published on 20 November 2023 at 22:15

 

Δεν προσδοκώ τίποτα… Είμαι λέφτερος!

Θα κλέψω λίγο από την περίφημη φράση αυτή του Ν. Καζαντζάκη, αντικαθιστώντας το ελπίζω με το προσδοκώ. Δεν θα χαλάσει κανένα νόημα, όχι , μόνο θα ενισχυθεί η αντίληψη μας!

Προσδοκώ! Τι σημαίνει; Περιμένω από κάτι να είναι, να γίνει, να εξελιχθεί όπως ΕΓΩ το έχω στο μυαλό μου! Φαντασία μου πλανεύτρα είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα, λέει το γνωστό τραγούδι!!! Περιμένω να είναι κάτι, όπως εγω φαντάζομαι… Μα όταν ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, έχω ήδη χάσει την επαφή με το ΤΩΡΑ! Σκέφτομαι την εμπειρία της ύπαρξης μου στο μέλλον, με τρόπο που να νιώθω όπως ΕΓΩ επιθυμώ…. σίγουρος; ασφαλής; νικητής; άξιος; you name it!!!

Όμως όσο εγώ φαντάζομαι, το παρόν εργάζεται, ζει, υπάρχει χωρίς εγώ να δίνω προσοχή στο τι υπάρχει… Όταν εγώ προσδοκώ, φαντάζομαι έχω ήδη ανοίξει θέση στη ζωή μου για την απογοήτευση, την δυστυχία και τον πόνο. Προσδοκώ ότι ο σύντροφος μου θα με καταλαβαίνει πάντα γιατί είναι τέλειος!!! Πόση απογοήτευση νιώθω όταν ο σύντροφος τελικά δεν με καταλαβαίνει, και πόσο εύκολα θα χάσει το παράσημο του ΤΕΛΕΙΟΥ! ;;;

Όσο πιο δυνατά προσδοκώ, τόσο πιο δέσμιος γίνομαι στην προσδοκία μου και τόσο πιο πολύ θα υποφέρω αν δεν ικανοποιηθεί η προσδοκία μου! Γιατί όμως γίνεται αυτό; Όταν φαντάζομαι, στην ουσία δεν βλέπω αυτό που είναι… δεν βλέπω!!! Δεν έχω εμπειρία του ΤΩΡΑ. Όσο αντιστέκομαι στην εμπειρία του τώρα, αντί να εναρμονιστώ με αυτό και να είμαι έτοιμος να εγκαταλείψω αυτό που φαντάζομαι, τόσο θα πονέσω, υποφέρω, απογοητευτώ όταν δεν θα συμβεί αυτό που φαντάζομαι.

Όμως ΤΩΡΑ ζω και ΖΩ το τώρα! Πρέπει να ζω το τώρα… στο τώρα. Οφείλω να έχω εμπειρία του τώρα, να ζω συνειδητά. Να έχω ενσυνείδητη εμπειρία στο παρόν. Στο παρόν δεν κατοικεί η φαντασία! Ζει η παρατήρηση, το βλέπω, νιώθω, αντιλαμβάνομαι! Αυτός είναι ο οδηγός πλοήγησης στο τώρα και μας οδηγεί με ασφάλεια σε εσωτερική γαλήνη και ηρεμία!

Δεν προσδοκώ τα πράγματα να εξελιχθούν όπως ΕΓΩ ΘΕΛΩ! Μπορώ να εργαστώ στο τώρα για να καταφέρω κάτι, κάποιο όνειρο μου, ΝΑΙ! Δεν άγομαι από την φαντασία μου, τις προσδοκίες και επιθυμίες μου, δεν μπορούν να με επηρεάσουν έτσι φόβοι που ζουν σε φανταστικά σενάρια… Ζω στο τώρα, ανοιχτός και έτοιμος να δράσω-αντιδράσω σε ότι αυτό φέρνει, με πλήρη συνείδηση!!!

Δεν προσδοκώ τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!

by Yota

Έχω δίλημμα...ποιό δρόμο να διαλέξω...

Add comment

Comments

There are no comments yet.